fbpx

Your address will show here +12 34 56 78

Vanliga frågor

Varför Vital Pet?
Blodkärlen och hjärtats hälsa påverkar djurs livskvalité på alla sätt. 1998 gick Nobelpriset i medicin till tre Amerikanska forskare tack vare deras upptäckt hur framförallt blodkärlens funktion påverkas av kväveoxidmolekylen. Blodkärlens kondition är mycket viktig för blodcirkulationen och med stigande ålder är det extra viktigt att med motion och rätt kost hålla dem i bra kondition. Ett blodkärl i bra kondition är elastiskt och töjer ut sig och drar ihop sig när hjärtat pumpar runt blodet. Blodkärlet fungerar som en cirkulationspump som gör att blodet lättare kan cirkulerar runt i kroppen. Nobelpristagare i medicin 1998, Dr Ignarro säger i filmklippet nedan: "Kväveoxidmolekylen vidgar blodkärlen, får dem att slappna av så att mer blod kan cirkulera igenom dem".
När vi har ont i leder och muskler?
När vi har ont i kroppen tänker de flesta "nu skulle det vara skönt med massage". Har vi ont i exempelvis armbågen så är det naturligt att vi masserar armbågen för att det ska göra mindre ont. Massage är bara ett sätt av många för att få igång blodcirkluationen. Dålig blodcirkulation i musklerna gör att man känner sig stel och dålig blodcirkulation i en inflammerad led gör det svårt för inflammationen att läka ut. Bra blodcirkulation är däremot bra för precis ALLT!
Det här innehåller Vital Pet ?
Vital Pet innehåller L-Arginin och Butea superba. Båda produkterna är inspirerade av Nobelprisbelönade upptäckten om hur kväveoxidmolekylen får blodkärlen att slappna av och låta mer blod passera i blodkärlen så att blodcirkulationen fungerar. Nobelpristagare i medicin 1998, Dr Ignarro beskriver sambandet: "L-Arginin är den aminosyra som kroppen använder för att producera kväveoxid. L-Arginin omvandlas till kväveoxid i kroppen och brist på kväveoxid beror oftast på L-Arginin brist". Du kan läsa mer om upptäckten i bl a svenska Läkartidningen (volym 95, nr. 43, 1998).
Butea superba kommer från roten av Tissoträdet och är en bra Antioxidant.

Var tillverkas Vital Pet?
Vi tror att våra kunder tycker det känns tryggt att Vital Pet tillverkas i Sverige och därför kommer vi fortsätta med det.
När jag tränar så förbättras min kondition och det här menas med bra kondition?
Bra kondition kan förenklat beskrivas som en individs uthålliget och återhämtningsförmåga. Uthålligheten beror på hur bra kroppen är på att syresätta och transportera ut energi till muskler och organ. Återhämtningen är beroende på hur bra kroppen är på att transportera bort mjölksyra och slaggprodukter ur musklerna. För att uthållighet och återhämtningen skall fungera optimalt måste blodcirkulationen vara optimal och blodkärlens kondition är otroligt viktig för att hjärtat skall kunna pumpa runt syre och näring i kroppen.

Betalning och leverans

Prenumerationsvillkor
Ingen uppsägningstid! Du tecknar dig för en prenumeration utan uppsägningstid och får 1 månadsförbrukningar för 99 SEK. Efter 1 månad får du 1 månadsförbrukning per månad till ordinarie pris 198 SEK per månad tills du säger upp prenumerationen.
 
Pris
I priserna ingår moms med 12 %.
 
Leveranser - Leveranstid
Normalt levereras varor inom 1-3 helgfria dagar.
 
Betalningsalternativ
Kortbetalning eller faktura.
 
Avgifter
Vi redovisar priser inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter tillkommer vid beställning om ej annat specificeras.
 
Återbetalningar
En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.
 
Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen ej är komplett eller öppnad, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen skett felaktig dvs kvitto saknas eller kontakt ej tagen avstå från återbetalning av varans värde. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott. 

Reklamation
Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. OBS! Ni måste behålla kvittot för att utnyttja reklamationsrätten samt att produkten måste vara i obruten förpackning. Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel: Anmäls direkt vid mottagandet av varan. Dolt fel: Anmäls till oss inom 7 dagar från mottagandet av varan. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka hela fraktkostnaden. För felaktigt returnerad vara utgår ingen ersättning för varken vara eller returkostnader, ej heller får kunden tillbaka varan utan att erlägga ny fraktkostnad. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet för personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.